Řecko, Kréta 2015

Týdení dovolená s dětmi na Krétě v hotelu Seafront. Město Rethymno, výlet autem do Preveli, potápění a hlavně spousta koupání.

Termín: 3. 6. 2015 - 10. 6. 2015

Řecko

Místa:
Seafront Apartments, Adelianos Kampos, blízko města Rethymno

Doprava:
Letecky s CK Fisher

Složení:
Platkevičovi: Michal, Verča, Klárka, Honzík
Špytálský: Marťas, Katka, Kikča

No nikdy bych nečekal, že to o zájezdu k moři řeknu, ale byla to naprosto parádní dovolená. Díky relativně brzkému termínu nebylo nikde (u bazénu, na pláži, ve městě, na výletě ..) extrémně moc lidí, bylo příjemné teplé počasí ovšem bez nesnesitelných tropických veder, tráva byla zelená a kytky kvetly. Děti si užili moře, písku a koupání a my dospěláci jsme si i trochu odpočinuli a pobavili se u večerních drinků.

Přílet i odlet byl večer, takže jsme na místo i domů dorazili až po půlnoci, ale děti to nakonec bez větších problémů zvládly.

Rethymno

Jeden den jsme si udělali výlet místním autobusem do přilehlého města Rethymno.

Preveli

Půjčili jsme si sedmimístné auto a zajeli se podívat na jižní stranu ostrova, konkrétně do Preveli, kde se na pláži do moře vlévá řeka a je tam palmový les.

Potápění, Paradise Dive Center

Dostali jsme s Marťasem „opušťák“ a šli se potápět.

Moře

Krásně čisté moře, velké vlny, ryby, útesy, šnorchlování …

Hotel Seafront

Dostali jsme pro nás ty nejlepší pokoje: v přízemí s balkóny hned u dětského hřiště, akorát na půl cesty mezi recepcí (východem na ulici) a bazénem/restau­rací/mořem, kteréžto byli hned u sebe, takže člověk šel z pláže rovnou do bazénu u kterého se mohl hnedle najíst a když něco potřeboval, odběhl si pár desítek metrů do pokoje.